Whimsie

SEVCH Inkwells Go For Succes

Meriter:

Jakt: 2:a Ökl

Viltspår: Champion

Lydnad: 1:a lydnadsklass 3

Spår: Lägre klass

Rapport: Lägre klass

Utställning: 1:a jkl, 3jkk

HD:A, ED:UA

e: SVCH SUCH FINUCH Almanza Napoleon Bonaparte

u: Inkwells Air Marshal

Whimsie är otroligt lätt att ha och göra med. Hon är en hund som verkligen älskar allt och alla.

Ju svårare uppgifter hon får desto bättre jobbar hon. Otroligt nyfiken och på MH:et redde hon ut alla påfrestningar själv. Upp på skramlet, kastade sig glatt fram mot overallen och pussade ena spöket på handen. Precis som en retriever ska vara. "Det finns inga faror" var Whimsie's filosofi men genom åren har hon hittat lite självrespekt, tack och lov. Hon är enormt lättlärd och blev viltspårschampion när hon var 12 mån, efter det har det bara blivit någon enstaka spår per år. Men jag antar att det är som att lära sig cykla, har man en bra näsa så sitter det i bakhuvudet.

I jakten är hon helt spontan både på vilt och dummies. Hon jobbar självständigt och med bra näsa i söket. Markeringar är hennes essä och ju svårare de är ju mer briljerar hon. Dirigeringar är inte heller några problem men ibland är det svårt att lyda när avstånden är stora och hon "vet" vart hon ska. Vår svaghet ligger i att Whimsie kan bli lite väl taggad när det är både vatten, vilt och skott med i bilden, och på prov är matte dessutom jättenervös och sänder ut massa konstiga signaler. Men vi jobbar på detta för upp till eliten ska vi!

I lydnaden är inlärningen det roligaste men att repetera 10 gånger på raken blir man ju aldrig less på. Vi räknar med start i eliten inom kort. Rapport började vi med för ett par år sen och vi tränar väldigt sparsamt. Men det är ju kul att springa så hon fattade galoppen på tredje skicket. Iom att vi inte har något fast hjälpförare just nu så har vi tränat med flera olika mottagare och det fungerar bra på träning när man är själva men det blir lite rörigt när man är ett helt gäng och hon vet itne vem hon ska springa till. Skytten som står alldeles själv ute i skogen har hon allt hälsat på ett par gånger...

Bruksspår hade vi inte tränat fram till för nåt år sen eftar att jag fick en idé och anmälde till Appellen. Jag menar hur svårt kan det va? Vi har ju kört viltspår så spåra kan hon och lydnadsdelen har vi ju redan. Så jag tänkte att det kan ju vara roligt att prova. Men det var en liten detalj som glömdes bort på vägen... PINNARNA!! Vi hade ju aldrig spårat med pinnar! Aja, nu är vi här och samlar erfaranhet så det är bara att köra. På med selen och ge sig iväg, dommarna och andra tävlingsekipage stod och övervakade arbetet. Snabbt som attan susade hon iväg i spåret och vips så slank första pinnen in i munnen och en förvånad Whimsie vänder sig om och undrar vad som hände. BRA! Va duktig du är! Fortsätt så... Utbrast jag. Och så ner med näsan igen och samla in ett gäng pinnar till. Inga problem, vi blev uppflyttade och vann klassen. Så nu är det bara att spåra oss vidare till högre klass iaf :)

Ja, bättre arbetshund kan man inte tänka sig, och inte sällskapshund heller för den delen. Hon förstår alltid vad man menar och det känns nästan som om hon kan läsa mina tankar. Dessutom är hon otroligt smidig att ha med vart man än ska. Hon är lugn inne men ute finns det bara en växel. Hon är en väldigt glad hund som älskar allt och alla, människor, barn, hundar och andra djur. Svansen slår som en piska i luften och hela rumpan viftas det på.

Så... nog skrytet om denna svarta lilla tjej...

© Amoravis.se • Therese Svensson • therese@amoravis.se • 073-5343185

Kennel Amoravis